Noutăți

Fotbaliștii români juniori, succes la Cupa Mondială din Brazilia

Cupa Națiunilor Danone 2014, desfășurat la Sao Paolo (Brazilia), s-a încheiat duminică, 16 noiembrie, cu un real succes pentru echipa românească de juniori. Tinerii fotbalişti s-au clasat pe locul 6, după ce au pierdut în sferturile de finală meciul cu echipa Japoniei, care avea să devină ulterior campioana acestei ediții. Echipa de mici fotbaliști, antrenată de  profesorul Constantin Fălină, a câștigat Cupa Hagi Danone în iunie 2014.

Cupa Natiunilor Danone

Locul 6 în clasamentul mondial după Cupa Națiunilor Danone 2014 este cea mai bună performanță a românilor în această competiție în care participă echipe din 32 de țări, cel mai bun rezultat anterior fiind locul 11, atins în 2011, la Madrid.

România a fost în top și în clasamentul celor mai frumoase goluri ale ediției 2014, prin juniorul Alexi Pitu, care a ocupat locul 2 pentru golul reuşit în meciul cu Indonezia, gol dat în momentul  în care echipele se aflau la un scor egal 1-1.

Cupa Natiunilor Danone

Danone Nations Cup este susținută de FIFA și organizată de grupul Danone încă din anul 2000. De atunci, stadioane celebre ca Bernabeu, Wembley sau Parc des Princes au fost gazdele celor mai talentați tineri fotbaliști ai planetei. Încurajați de sloganul „Crede în visul tău!”, mulți copii care au jucat aici au ajuns vedete în fotbalul mare: Giovani Dos Santos, Phil Jones sau Alexandre Lacazette sunt doar câțiva dintre super-jucătorii lansați de Cupa Națiunilor Danone.

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*