Noutăți

De ce să guști viața zâmbind?

Să o luăm cu începutul. Zâmbetul este o expresie facială prin care se transmite o emoție pozitivă – bucurie, plăcere, bună dispoziție. A zâmbi este una dintre cele mai bune acțiuni cu care poți să-ți începi ziua, pentru că zâmbetul are puterea de a apropia oamenii, de a deschide suflete, de a lumina chipuri.

TE_M0951

Un proverb chinezesc spune că „fiecare zâmbet te face cu o zi mai tânăr”, prin urmare zâmbetul este primul pas pe drumul către păstrarea tinereții și a bunei dispoziții, după cum ne-a explicat Monica Burcea de la Centrul de Terapie prin Râs Mandarin. Știai că un copil râde în medie de 400-500 de ori /zi, iar un adult de 18 ori? Sau că optimiștii se vindecă mai ușor de afecțiuni fizice și sunt mai sănătoși? În plus, zâmbetul te menține sănătos pentru că starea de bine eliberează în sânge endorfine, cunoscute sub numele de „moleculele fericirii”.

TE_M0951

Ai deci toate motivele să zâmbești cu gura până la urechi!
Monica ne spune că zâmbetul:

  • Pune în mișcare mușchii faciali și generează senzația de vitalitate, de energie și de echilibru
  • Crește toleranța la durere, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcționarea inimii
  • Protejează împotriva afecțiunilor digestive, ale pielii

Pe de altă parte, o stare fizică bună, generată de o alimentație echilibrată ce include consumul de fructe, legume, iaurt și sport favorizează zâmbetul.
Dar beneficiile zâmbetului nu se opresc aici; la nivel psihic, zâmbetul crește durata de viață, asigură un climat familiar plăcut și sănătos, stimulează creativitatea și mărește capacitatea de memorare. Mai mult, zâmbetul generează o atitudine optimistă și pozitivă în relaționarea cu cei din jur și, nu în ultimul rând, îmbunătățește calitatea vieții.

TE_M0983

Iar atunci când ești sănătos, te simți bine, ești plin de energie și astfel te poți bucura de micile plăceri ale vieții alături de cei dragi. Și cel mai important, zâmbești; iar urmarea este simplă: zâmbește și viața îți va zâmbi înapoi!

Sfatul nostru este să guști viața zâmbind în toate felurile pe care ți le pune la dispoziție!

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*