Noutăți

Danone a aflat ce fel de mâncăcioși sunt românii

Pe primul loc se află „conștiincioșii”, preocupați de alimentația sănătoasă

În perioada 30 septembrie-21 octombrie 2014, Danone a derulat – pe paginile de Facebook ale brandurilor sale – aplicația „Tu ce fel de mâncăcios ești?” pentru a afla ce tip de consumatori sunt românii, în funcție de obiceiurile alimentare zilnice.

Potrivit rezultatelor, 31% dintre utilizatorii aplicației sunt conștiincioși – echilibrați, preocupați constant să aibă o alimentație sănătoasă, în timp ce 23% dintre aceștia corespund profilului mâncăcios pofticios – impulsiv, genul care cedează tentațiilor culinare. Totodată, aplicația arată că 16% dintre respondenți sunt mereu la dietă, 15,5% sunt norocoși – cei care indiferent ce manâncă nu au probleme cu greutatea, iar 14,5% dintre ei sunt conservatori – tradiționaliști, care optează întotdeauna pentru mâncăruri simple, cunoscute, de preferat cele făcute în casă.

Infografic_rezultate aplicatie Danone

Rezultatele aplicației vin să confirme interesul românilor pentru o alimentație sănătoasă, dar și provocările pe care le întâmpinăm cu toții atunci când e momentul să aplicăm principiile teoretice, recomandate de specialiști și să ne construim dieta în viața de zi cu zi. Rolul aplicației a fost acela de a atrage atenția românilor – într-o notă ușor amuzantă – asupra obiceiurilor alimentare actuale, dar și de a le oferi sfaturi și sugestii de mici schimbări sănătoase pe care le pot face în dieta zilnică, fără a renunța total la plăcerile de zi cu zi. Iar un astfel de bun obicei este cel de a mânca zilnic iaurt, acest aliment consumat de peste 12000 de ani, care contribuie la un aport optim de calciu, proteine de bună calitate şi fermenţi lactici activi,” spune Cristina Popescu – Director Comunicare, Danone Europa de Sud Est.

Aplicația „Tu ce fel de mâncăcios ești?” a constat în completarea de către participanți a unui chestionar cu 5 întrebări despre obiceiurile alimentare zilnice, în urma căruia a fost generat un anume profil de consumator din cele 5 propuse de Danone. Fiecare profil a fost completat cu sfaturile doctorului Luiza Pîrvu, consultant în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și de sugestii de iaurturi care pot să completeze dieta zilnică.

Aplicația a fost accesată de 2080 de persoane din care 92% au completat chestionarul pentru a-și afla profilul de mâncăcios. Aici puteți găsi mai multe detalii.

Mulțumim participanților și felicitări celor 5 câștigători ai concursului!

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*