“Vino acasă la Danone” continuă în 2019 în fabrica din București

Ca în fiecare an, și în această toamnă Danone își deschide porțile fabricii de iaurt din București pentru elevii din clasele I-VIII. Formularul de înscriere este acum disponibil pe pagina www.danone.ro, unde școlile doritoare sunt invitate să se înscrie, în limita locurilor disponibile, accesând secțiunea “Vino acasă la Danone”. Vizitele sunt foarte populare și locurile disponibile pentru întregul an școlar se ocupă în mai puțin de 48 de ore de la lansarea sesiunii de înscrieri.

“De ani de zile primim pe porțile fabricii din București copii dornici să afle povestea iaurtului din paharul luat de pe raft, să știe mai multe despre alimentația sănătoasă sau, mai recent, și despre postura corectă pentru diferite activități. În fiecare miercuri dimineața fabrica se umple de zâmbete și de gălăgie, de energia micuților care explorează și descoperă lumea din jur. E cea mai frumoasă zi din săptămână, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei din producție!” împărtășește Cornel Petrache, directorul fabricii Danone București.
Vizitele au loc în fiecare miercuri în intervalul 9:30-13:30. O vizită durează 1 oră și 30 de minute, iar la aceasta pot participa grupuri de pană la 30 de elevi.

Pe parcursul unei vizite, celor mici le este prezentat drumul iaurtului de la laptele produs de văcuțele crescute în fermele românești până la fabrica Danone și, mai departe, până in frigiderele consumatorilor. Copiii au oportunitatea să învețe despre cât de importantă este o alimentație sănătoasă și, datorită atelierelor de educație posturală ținute de partenerii noștri de la Active Life, cât de important este ca aceasta să fie completată de un stil de viață activ și de o postură corectă.

Proiectul “Vino acasă la Danone” se adresează copiilor din clasele I-VIII și a fost lansat în 2012. De atunci, anual aproximativ 1500 de copii trec pragul fabricii Danone pentru a descoperi cum 60 de milioane de litri de lapte proaspăt de la fermele din Romania se transformă în iaurturi simple, cu fructe sau cu cereale pentru toate gusturile. Nu mai puțin de 1 milion de iaurturi ies zilnic pe porțile fabricii din București, fie pentru piața națională, fie pentru alte piețe europene.