Noutăți

Ce reciclăm contează!

Pentru noi, la Danone, mâncarea sănătoasă începe cu o natură sănătoasă și de aceea ne preocupă impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător de la începutul  și până la finalul activității din fabrica din București: aprovizionare cu lapte, procesare, ambalare, distribuție.

Franck Riboud, Președintele Grupului Danone, afirma recent că dezvoltarea sustenabilă nu este neapărat o virtute, ci face parte din înțelepciunea de business, pentru că nimic nu poate fi luat ca atare, ca și cum ne-ar aparține. Și tocmai de aceea Danone a plasat dezvoltarea sustenabilă în centrul strategiilor de business, reușind ca, după șase ani de eforturi, să reducă emisiile de carbon cu 37%. Și nu ne oprim aici: până în anul 2020, compania și-a propus să micșoreze emisiile de carbon cu 50%. Danone crede cu tărie că este importantă gestionarea corectă a deșeurilor și utilizarea judicioasă a apei și a celorlalte resurse naturale, acestea fiind vitale și prețioase, dar mai ales limitate.

Printre prioritățile Danone se numără transformarea materialelor utilizate în resurse prin reciclare, astfel încât să se reducă considerabil gradul de poluare. Tocmai de aceea compania a început recent o colaborare cu stația de biogaz construită de Grupul Genesis Biopartner, care transformă deșeurile în energie.

Ambalajele au un rol important în păstrarea calității iaurturilor pentru consumator și, în plus, pentru noi reprezintă o preocupare să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător. De aceea a fost o prioritate constantă în toți anii anteriori să găsim soluții inovatoare pentru a micșora cantitatea de ambalaje necesare, spre exemplu folosind un plastic de densitate redusă, și să reciclăm cel puțin echivalentul ambalajelor introduse pe piață.

Prin concentrarea pe eforturile de reciclare, am reușit adesea să ne depășim țintele pentru această activitate. În 2014 extindem și îmbunătățim programul de colectare separată a deșeurilor în zona de birouri, desfășurat în colaborare cu Eco-Rom, pentru a crește și mai mult rezultatele de reciclare, dintre care puteți vedea câteva mai jos.

reciclare

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*