Noutăți

Primul an în Danone: cum am ajuns să coordonez vizitele în fabrică

Se împlinește aproape un an de când am intrat în Danone România pe poziția de Trainee în Departamentul de Comunicare.  A fost o reușită personală drumul până aici. Unii ar spune la propriu. Începutul unei experiențe benefice pentru ambele părți, zic eu. De la ultimul interviu de recrutare și până la prima zi în companie au mai fost cateva detalii de logistică și ceva emoții.

stelu vizita

În prima zi la Danone am citit mult, am fost pusă la curent cu tot ce înseamnă misiune, valori, programe, campanii etc. Ulterior, am fost inclusă treptat în anumite activități de bază, dar fiecare cu responsabilitatea lor. Un an mai târziu… am proiectul meu, pe care îl coordonez cu drag și de care sunt tare mândră – vizitele pentru copii în fabrica Danone din București.

Ce sunt vizitele pentru copii în fabrica Danone?

Proiectul vizitelor pentru copii în fabrică a început în anul 2012, ca parte din programul „Vino acasă la Danone”, și este dedicat copiilor cu vârste între 6-12 ani din instituțiile de învățământ cu clase 0-IV.

Începând cu toamna anului 2013, acesta a devenit proiectul meu și am început să creștem împreună.

Proiectul este special pentru că intri în contact cu pitici curioși și plini de energie pozitivă. Organizarea unei vizite înseamnă să fii mereu pregătit pentru ceva nou, pentru o abordare diferită, fiindcă cei mici sunt imprevizibili, curioși și plini de întrebări provocatoare.

Vizita unui grup în fabrică durează o oră și jumătate, timp în care copiii află despre drumul laptelui de la fermă la fabrică, despre cum se fabrică iaurtul, povestim despre importanța unui stil de viață sănătos care include o alimentație echilibrată și sport. În plus, copiii vizionează un filmuleț în care fac cunoștință cu Paharino, vizitează fabrica, mănâncă iaurt și pun muuuulte întrebări. 🙂 O adevărată aventură distractivă! Organizarea unei vizite presupune răbdare și meticulozitate, atenție la detalii (trăsătură la care mai lucrez încă 🙂 ). În spatele unei vizite se află oameni care lucrează împreună pentru atingerea unui scop comun: aducerea de zâmbete pe chipul copiilor și dorința de a le arăta cum se fabrică iaurtul lor preferat.

Cred că acesta este unul dintre proiectele care m-a ajutat să mă dezvolt atât la nivel profesional, cât și la nivel personal. Copiii te pot învăța multe lucruri surprinzătoare. În fiecare miercuri dimineață, când sunt vizite de copii în fabrică, știu sigur că va fi multă energie pozitivă și muuuultă distracție. Bineînțeles că atât eu, cât și proiectul trebuie să creștem, sper eu, împreună. Între timp, să știți că diminețile mele de miercuri sunt rezervate 🙂

Steluța Burcea

 1. Neculai Manuela Reply

  Buna ziua.
  Numai copiii intre 6 si 12 ani pot vizita fabrica?
  Pe cei mici intre 4 si 6 ani nu-I puteti primi?
  Vreau sa fac o excursie cu cei mici la Bucuresti si m-ar interesa daca ne putefi primi si pe noi -prescolarii .Cat costa vizita?
  Astept un rsp.de la dvs.
  Va multumesc.

  • Echipa Danone Reply

   Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul acordat vizitelor pentru copii in fabrica. Deoarece avem un numar foarte mare de solicitari, vizitele in fabrica noastra sunt organizate in 2 programe: unul destinat adultilor si unul copiilor, dar cu varste mai mari de 6 ani.

   Va asteptam cu drag in vizita la noi cu un grup de copii cu varste intre 6-12 ani, incepand din toamna, cand un nou ciclu de vizite va incepe, iar startul inscrierilor se va da in septembrie. Grupul de vizitatori se ocupa de transport, acesta fiind singurul cost. Vizita in sine in fabrica Danone nu presupune costuri de niciun fel.

   O zi buna!

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*