Bloggeri pe Drumul Laptelui

Juriu


Cristina Bazavan
bazavan.ro

Cristian Manafu
manafu.ro

Florica si Zicu
tvdece.ro

Căpitani de echipă


Oltea Zambori
nebuloasa.info

Ruxandra Predescu
printreranduri.eu

Valentin Bosioc
valentinbosioc.com

Gramaticu Ioana pe Drumul Laptelui

Blogger Controlor calitate – Echipa nr. 2 Zavaioro:

“Cand am inceput sa scriu despre aceasta campanie, nu prea aveam habar in ce ma bag. Consum iaurt zilnic langa muesli. Dupa vizita la fabrica am inteles si eu cum se face iaurtul la scara industriala. Cat de mult difera procedeul de fabricare comparativ cu iaurtul bunicii de la tara. E un procedeul complex, in care oameni cu pasiune pentru ceea ce fac, ne ofera un produs de calitate cu bnutrientii esentiali pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.”

Robert Cadar pe Drumul Laptelui

Blogger Transportator – Echipa nr. 2 Zavaioro:

“In calitate de transportator, am putut lua cu bucurie parte la unul din transporturile zilnice care sunt efectuate intre fermele partenere si Danone. Cea mai mare surpriza pentru mine a fost sa gust chiar din laptele ce urma sa fie transportat desi de obicei am usoare reactii adverse, de data aceasta nu am avut niciun fel de reactie si chiar am simtit gustul laptelui de la tara. Ma declar multumit de analizele care sunt efectuate inainte de incarcarea laptelui in cisterna dar si la descarcarea lui la Fabrica Danone. Nu in ultimul rand as dori sa felicit echipa Danone pentru procedurile de colectare si transport al laptelui, cat si pentru profesionalismul de care au dat dovada pe intreaga perioada a transportului!”

Mezo Valentin pe Drumul Laptelui

Blogger Controlor calitate – Echipa nr.3 Natur:

“Sunt atâtea de spus despre vizita făcută la fabrica Danone din București încât nici nu știu cu ce să încep. Pot să spun însă că a fost mai mult decât mă așteptăm și că pasiunea mea pentru tehnologie și admirația mea pentru tot ce înseamnă un proces de fabricație mi-a fost pe deplin satisfăcută. În plus, am mai aflat că drumul parcurs de lapte până să ajungă iaurt este chiar lung. Adică literalmente luuuuuung, începând cu sutele de kilometrii parcurși în deplină siguranță pe “drumurile patriei” și culminând cu miile de țevi transportatoare din fabrică.

Pentru mine a fost o experiență unică și incitantă din care am aflat o serie de informații foarte interesante, însă odată ajuns acasă și “rumegând” la rece toate aceste informații, mi-am dat seama că acum vreau să aflu și mai multe. Așa că abia aștept următoarea provocare de acest gen pentru a mai putea face o vizită.”

Mihai Motrescu pe Drumul Laptelui

Blogger Transportator – Echipa nr.3 Natur:

“Mai întâi am aflat că sunt unul dintre cei nouă aleși. Bloggeri aleși de Danone să meargă pe Drumul Laptelui.Mai apoi, într-o joi am plecat la Regat.Am plecat seara din Cluj pentru a fi dimineața în Bucureșt. În capitală odata trecut granița și intrat în Țara Danone mi-am ocupat repede postul de blogger transportator. În ţara Danone domneşte deviza curăţenie şi ordine.E singura ţară în care nici măcar aerul nu intră fără să fie testat şi purficat, darămite laptele. Prima dată am sigilat cisterna apoi am făcut hârţogăraia şi trecând prin două controale la ieşire am plecat către fermă. Acolo alt control apoi ce credeţi, am luat laptele la controlat. După un set de analize am pornit pompa, într-o oră a curs lapte cât n-am băut eu de când sunt.23.000 de litrri pe care i-am luat să-i ducem la fabrică, acolo alte analize altă distracţie despre care puteţi citi aici http://www.umograf.com/2013/06/jurnal-de-calatorie-drumul-laptelui.html

Diana Andrei pe Drumul Laptelui

Blogger Controlor calitate – Echipa Castigatoare:

” Cel mai important si senzational lucru de pe drumul laptelui sunt oamenii. Fiecare om intalnit m-a uimit prin respectul fata de ceea ce face si fata de ceea ce se face, precum si prin deschiderea fata de noi, cei din spatele usilor inchise…”

Francisc Vasile (spanac.eu) pe Drumul Laptelui

6 iunie 2013
Francisc Vasile, blogger transportator al ”Echipa câștigătoare”, ne-a povestit în câteva cuvinte cum a fost drumul de la fermă la fabrică în cisterna Danone:

“Spanacul a fost azi transportator pe cisterna Danone.
Și cum a fost treabă serioasă, s-a dat trezirea la 4:30 dimineața.
La 5 și 20 eram la fabrică, dornic de aventură. La 6 și puțin ne-am strâns toți, am luat foile de drum și fugi la fermă. Drum plin de poze, după cum am promis. Ajungem la fermă și hai să încărcăm laptele.
Numai că nu era treabă de câteva minute…
Laptele trebuia testat mai întâi, apoi supt în cisternă. Cu vreo 7-8 teste, filtre, reguli și alte alea.
Într-o oră și ceva am plecat de la fermă înapoi către fabrică. Să deșertăm laptele în sistem. Cât de ciudat sună… ÎN SISTEM!
Mai multe puteți citi aici.
Per total a fost o experiență unică pe care aș vrea s-o repet cât de curând. Așadar tovarăși 2.0, când e următoarea tură?”

Crintea Valerica la ferma Agroind

3 iunie 2013
Crintea Valerica, blogger fermier al echipei Zavaioro, ne-a povestit în câteva cuvinte cum a fost vizita la ferma Agroind:

“Cu ocazia vizitei mele la ferma Agroind Doaga, fermă partener Danone , am avut bucuria de a vedea cel mai modern grajd din România şi am aflat lucruri pe care chiar nu le stiam dar voi enumera doar câteva aspecte:
- laptele după ce este muls de la vaci este dus direct în tancul colector de 6ooo litri fără a intra în contact cu aerul şi răcit până la temperatura de 3-4 grade!
- vacile de lapte sunt exploatate 5 ani , după care nu mai au producţie bună de lapte ;
- vacile sunt monitorizate prin semnal radio în grajd şi astfel se constată , în funcţie de cât de mult se plimbă , dacă sunt bolnave ( se mişca mai putin ) sau sunt în perioada de înmulţire ( sunt mai agitate şi se mişcă mai mult ) ;
D-l inginer Cozma, responsabilul fermei mi-a răspuns la toate întrebările vizând toată activitatea din fermă şi îi mulţumesc pe această cale !
Sunt mândru că un astfel de grajd se găseşte în Vrancea şi m-am convins că Danone caută CALITATE atunci când îşi alege un partener în afaceri !”

Elly Weiss la ferma Ilya

1 iunie 2013
Elly Weiss, blogger fermier al echipei Natur, a discutat ieri (vezi poza) cu domnul Iancu despre ce implica o zi la ferma Ilya si cum sunt ingrijite vacutele pentru a da un lapte bun. Iată ce spunea Elly după vizita de ieri de la fermă:

“Mi-a placut toata vizita, inclusiv drumul prin locuri foarte frumoase, caci zona pare un mic colt de rai, fara exagerare. Cred ca nu intamplator a fost ales acel loc pentru o ferma de vaci.
Adevarul e ca inca analizez fotografiile facute acolo, inca citesc notitele pe care le-am luat in timpul vizitei, inca sunt “acolo”, daca se poate intelege ce vreau sa spun. Ma aflu inca sub impresiile puternice ale vizitei si inca traiesc o usoara euforie pentru ca a fost ceva deosebit. Ceva, probabil, unic in viata si care mi-a oferit o experienta pe care as dori-o si recomanda-o oricui.
Sa te simti ca fiind un reporter, desi tu nu esti decat un blogger cata de cat familiarizat cu viata la tara, sa te simti tratat cu tot respectul si sa ti se ofere valuri de informatii pretioase, pe care altfel nu ai de unde le afla, nu e de ici, de colo. Domnul Iancu, cel care a facut oficiile de gazda, este o persoana absolut speciala. Un om care atunci cand incepe sa-ti vorbeasca despre vacutele lui, il vezi cum i se lumineaza chipul si povesteste, aproape pe foc automat, tot ce inseamna viata sa si a celorlalti in ferma. Si din cuvintele sale afli despre pasiune, despre datorie, despre devotament, despre eforturi neobosite, cercetare si multa zbatere cu folos…toate in slujba obtinerii produsului finit: Laptele. Care trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Astfel ca produsele Danone sa fie cele mai bune.
A fost o experienta autentica. Pe care oricand as mai repeta-o daca mi s-ar ivi ocazia.
Multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil!”

Ana Maria Ghiban la ferma Viorelo

30 mai 2013
Ana Maria Ghiban este primul blogger fermier care a ajuns in una din fermele Danone. Ea ne-a spus, imediat dupa ce a ajuns acasa, urmatoarele:

“La ferma domnului Macovei a fost foarte fain, exact asa cum ma asteptam, e un om extraordinar si face o treba excelenta acolo. Cei de la Danone ar trebuie sa fie mandri ca il au partener. :)

Cred ca vor iesi niste texte frumoase :) Nu doar despre experienta de la ferma, ci si despre alte lucruri si despre oameni pe care i-am cunoscut intamplator ieri in Focsani.”

S-au aflat care sunt cele trei echipe de bloggeri

29 mai 2013

Pasiune, gata de experiente noi si dornici de a afla totul despre Danone. Asta am gasit in postarile participante la campania #cumsefaceiaurtul.

Ne-am facut o lista cu cei care ne plac si cei care ne plac mai putin. Ne-am lasat dusi de val, iar la sfarsit, cand am tras linie, ne-am dat seama ca in lista cu “mai putini” chiar se aflau mai putine postari. Pentru ca fiecare postare avea ceva special, avea un mesaj personal sau o motivare. Am luat-o de la capat, cu tristete ca va trebuie sa alegem doar 9 bloggeri, cate 3 pentru fiecare echipa ( 3 fermieri, 3 transportatori si 3 controlori de calitate). Dar ne bucuram ca ne-au oferit sansa de a citit niste postari cu adevarat reusite.

Dupa o “lupta” crancena cu postarile (adica a fost teribil de greu sa alegem dintre toti bloggerii participanti doar 9), am reusit sa alegem bloggerii pentru fiecare pozitie, am reusit sa formam echipele, dar si denumirea fiecareia

Ca asa este frumos, ca fiecare echipa sa abia un nume. Mai jos aveti componenta si denumirea fiecarei echipe.

Echipa nr. 1 ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE

Căpitan: Valentin Bosioc
Fermier: Ana Maria Ghiban
Controlor calitate: Diana Andrei
Transportator: Francisc Vasile

Echipa nr. 2 Zavaioro

Căpitan: Oltea Zambori
Fermier: Valerica Crintea
Controlor calitate: Gramaticu Ioana
Transportator: Robert Cadar

Echipa nr.3 Natur

Căpitan: Ruxandra Predescu
Fermier: Elly Weiss
Controlor calitate: Mezo Valentin
Transportator: Mihai Motrescu

De asemenea, incepand de azi fermierii pleaca pe traseu, la ferme, pentru a vedea cum se recolteaza laptele. Iar in cateva zile, si transportatorii – care vor calatori în cisternele cu care se aduce laptele la fabrica – si controlori de calitate – care vor merge în fabrică pentru a asista la procesul de fabricare a iaurtului – vor incepe traseul #cumsefaceiaurtuldanone. Da, astazi a inceput “aventura” #cumsefaceiaurtuldanoneJ.

 

Iar la final, dorim sa le multumim bloggerilor si sa le transmitem ca juriul format din bloggerii Cristina Bazavan, Cristian Manafu și Florica & Zicu de la Tvdece.ro sunt cu ochii pe ei.

Dorim multa bafta tuturor echipelor!

Mesaj din partea echipei Blogal Initiative

24 mai 2013

Colaborarea cu Danone ne-a adus foarte multe premiere, ca sa le zicem asa. Incepand de la sistemul de jurizare, pana la organizarea primului webinar ever din istoria BlogalInitiative.ro

Erau prea multe noutati pentru bloggeri, asa, deodata. Am crezut ca nu le vor imbratisa. Ne-am inselat. Au fost extrem de incantati. Si asta n-o spunem din povesti, ci din reactia lor atunci cand au vazut campania.

Mereu ne-a placut sa aducem ceva nou la fiecare campanie, sa testam reactia bloggerilor. Pentru ca, asa cum stiu si ei, bloggerii, suntem o echipa si tinem cont de toate sugestiilor lor.

Totusi, bucuria lor a ridicat multe semne de intrebare. Erau un pic confunzi: Cum se vor da premiile Blogal, cum se vor alege cei noua bloggeri pentru cele 3 pozitii ( fermier, transportator, controlor de calitate), care vor merge sa vada #cumsefaceiaurtuldanone. Am intuit asta si de aceea am organizat webinarul, in cadrul caruia am prezentat campania pe larg, iar dupa aceea am avut sesiunea de intrebari. Am avut mari emotii, de ce sa nu recunoastem. Dar per total totul a iesit conform planului. Bloggerii au inteles campania, iar postarile au inceput sa apara una dupa alta.
Aici a inceput, de fapt, adevarata aventura. Mai ales pentru noi, culmea:D

Stiam ca bloggerii inscrisi in Campionatul National de Blogging sunt inventivi si au un stil de a scrie foarte captivant, dar postarile de la campania cu Danone au intrecut toate asteptarile noastre. Am citit povesti personale din copilarie, poezii create special pentru acesta campanie, cat si pamfleturi. Am ras, ne-am emotionat si ne-am dat seama ca decizia de a alege castigatorii este extrem de dificila.

Si mai mult decat atat, bloggerii, chiar daca candidau pentru aceeasi pozitie, s-au incurajat si sustinut intre ei. Comentariile de la postari vorbesc la sine. Iar asta nu poate decat sa ne bucure, ca incet –incet devenim o comunitate unita ( asta e o lauda).

Si ca o concluzie la cuvintele de mai sus, despre campanie au scris 44 de bloggeri, cu 59 de postari. Iar conform Zelist, campania a avut un viewership estimat la 270.000 impressions (afișări), 140.000 potențiali vizitatori neduplicati, 200.000 potențiali vizitatori duplicati.

Au început înscrierile pe Blogal Initiative

20 mai 2013

Pe platforma partenerilor de la Blogal Initiative a început în data de 7 mai 2013 perioada de înscrieri pentru bloggerii care doresc să participe la campania Bloggeri pe Drumul Laptelui #cumsefaceiaurtulDanone. Aceștia trebuie să scrie pe blogul personal, până cel târziu pe 21 mai 2013 ora 23:59, o ”scrisoare de intenție” prin care să își anunțe candidatura pentru una dintre următoarele poziții: fermier, transportator, controlor de calitate în una din cele trei echipe de bloggeri care vor merge să vadă #cumsefaceiaurtulDanone

9 bloggeri vor fi selecționați și vor fi împărțiți în 3 echipe, fiecare echipă având câte un fermier, transportator, controlor de calitate. Componența echipelor se va desemna prin tragere la sorți, ocazie cu care vor fi aleși și căpitanii de echipă, tot prin tragere la sorți. În „urna” căpitanilor de echipă sunt: Oltea Zambori, Ruxandra Predescu și Valentin Bosioc. Aceștia vor consilia și vor reprezenta echipa lor pe toată durata campaniei.

Odată echipele constituite, începe traseul #cumsefaceiaurtulDanone. Bloggerii fermieri vor merge la fermă să vadă cum se recoltează laptele, bloggerii transportatori vor calatori în cisternele cu care se aduce laptele la fabrica, bloggerii controlori de calitate vor merge în fabrică pentru a asista la procesul de fabricare a iaurtului și vor explica prin articole cititorilor experiența trăită.

La finalul traseului, toți cei 9 bloggeri vor participa la un eveniment la sediul Danone, unde căpitanii de echipa vor susține „cauza” echipei lor și vor încerca să convingă juriul format din Cristina Bazavan, Cristian Manafu și Florica & Zicu de la Tvdece.ro că echipa lor a fost cea mai bună.