next prev

INTREABA SI TU

Trimite Vreau sa fiu mereu la curent cu noutatile Danone. Nu uita sa verifici si Regulile Casei
14.01.2014 15:38 Maria N
Tot gasesc pe Internet o multime de linkuri catre articole mai vechi in care se vorbeste despre bacteriile folosite in iaurturile Danone. Se vorbeste despre niste reclame interzise dar si despre probioticele din iaurturi, care ar proveni din zona genitala sau anala (informatie care mi se pare ireala).

Consum de mult produsele Danone si nu am patit nimic si chiar daca informatia nu pare sa fie adevarata, tot m-am ingrijorat putin. Ce imi puteti spune despre aceste lucruri?
Va multumim pentru intrebare! Informatia respectiva este falsa: fermentii folositi de Danone in toate iaurturile sale, respectiv bacteriile benefice care transforma laptele in iaurt, sunt naturali (nu au suferit nici un fel de interventii genetice) si au fost izolati, adica selectati, din produse lactate fermentate.

Mostre din tulpina de bifidobacterii selectionata si utilizata de Danone (Bifidobacterium animalis, subsp. lactis ) sunt pastrate in banca de tulpini bacteriene apartinind Centrului de Cercetare Danone, care cuprinde peste 4000 de astfel de culturi de bacterii si se afla depusi si in banca de tulpini cateriene apartinand Institutului Pasteur din Paris.
Daca va intereseaza mai multe date, puteti sa consultati si:
- Un articol (lnk: http://mmbr.asm.org/content/74/3/378.full.pdf+html) in care gasiti informatii, la pagina 388, despre simplitatea genomului bacteriilor probiotice, simplitate care dovedeste ca aceste bacterii au trait in mod constant, generatie dupa generatie, in acelasi mediu de viata (laptele), de aceea nu au suferit modificari genomice de adaptare la alte conditii de viata
- Opinia European Food Safety Authority, autoritatea de reglementare europeana, privind siguranta bacteriilor probiotice, publicata în The EFSA Journal (2007) 587, 1-16 (http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/587.htm).
Mentionam ca produsele noastre au o istorie indelungata de consum in intreaga lume (primele produse sub marca Danone dateaza din 1919, Activia a fost lansata in anul 1987, iar Actimel in 1996) si sunt consumate de peste 650 milioane de consumatori.
14.01.2014 15:51 Manager Calitate & Siguranta Alimentului Iolanda Prunache