Noutăți

Cum să incluzi iaurtul în bucătăria ta pentru a pregăti mese nutritive și gustoase

Iaurtul nu  face parte doar o gustare proaspătă și gustoasă, ci este și o sursă de calciu și proteine. Se poate savura simplu sau în diverse combinații în orice moment al zilei și indiferent de stilul tău de viață. Dar știai că este, de asemenea, un ingredient foarte bun în multe rețete?

Poate fi folosit și într-o marinată, ca bază pentru un starter sau desert, ca un acompaniament pentru toate tipurile de feluri de mâncare sau în sosuri. Posibilitățile sunt aproape nelimitate – aici sunt doar câteva sugestii. De ce să nu experimentezi și tu?

Adăugă iaurt pentru a prepara un cocktail gustos de creveți

Un cocktail retro de creveți este un starter rapid și ușor, fie că îl faci doar pentru tine, fie că-ți impresionezi prietenii. Prepararea cocktail-ului cu iaurt în loc de sosul tradițional Marie Rose are un gust savuros. Și pentru că iaurtul include bacterii vii, este vorba despre o mâncare fermentată – astfel încât acest fel de mâncare poate fi plăcut și de oaspeții care au dificultăți în digerarea lactozei! 1 – 2

  1. Curăță un castravete, taie-l pe jumătate, scoate semințele și apoi taie-l în bucăți mici.
  2. Amestecă într-un vas iaurt natur DANONE cu 2 sau 3 linguri de ketchup făcut în casă și aceeași cantitate de maioneză. Vei obține suficient sos pentru 3 persoane – ajustează cantitățile în funcție de numărul de persoane!
  3. Adaugă sare, piper și un sos mic Tabasco.
  4. Amestecă câțiva creveți mici decojiți și castraveți și pune-i în frigider pentru a se răci. Nu-i pregăti prea devreme întrucât castravetele poate face sosul apos!
  5. Servește-l în boluri individuale pe un pat de frunze de salată, poate cu câțiva creveți mari pentru decor.

 

Folosește iaurt pentru a găti un preparat de mâncare cu pui marinat în stil indian

Marinarea puiului în iaurt cu ierburi sau condimente nu doar că adaugă aromă, dar face carnea să fie mai suculentă. Această rețetă proaspătă este pentru pui în stil indian, dar poți adăuga aproape orice combinație de ierburi și condimente în iaurt pentru a crea o marinată gustoasă.

  1. Ia 1 file de pui pentru fiecare persoană. Alternativ, taie fileurile în bucăți mici și pune-le pe bețe de frigăruie.
  2. Amestecă 1 pahar de iaurt natur DANONE pentru 4 persoane (sau mai mult dacă gătești pentru mai multe persoane!) cu garam masala sau pudră tandoori și împrăștie peste carne.
  3. Dacă ai mentă proaspătă sau coriandru la îndemână, toacă puțin și amestecă cu un al doilea pahar de iaurt DANONE.
  4. Gătește puiul pe o tăviță sau pe grătar in timpul verii și descoperă noi arome si arome în această versiune gustoasă! Servește cu salată, orez sau ambele.

 

Improvizează cu un desert sau o gustare proaspătă și populară pe bază de iaurt

Oaspeți neașteptați? Copii infometați? Nu intra în panică – ai cheia pentru un desert rapid chiar în frigider! Și dacă nu ai timp suficient pentru a face un tort de iaurt, revino la Planul B!

Amestecă iaurtul natur DANONE cu fructe de pădure congelate sau fructe proaspete de sezon și o aromă de esență de vanilie într-un blender. Adaugă granola dacă dorești și servește preparatul în boluri individuale cu câteva fructe de pădure deasupra. Rapid, ușor, sănătos și atât de delicios!

 

Prea multe condimente în preparatele tale? Domolește-l cu cu iaurt

 Iată un fapt util. Dacă în mod accidental ai pui prea mult chili sau condimente iuți într-un preparat, adăugarea iaurtului natur DANONE este o modalitate excelentă de a-l domoli. Și dacă servești un fel de mâncare picantă, poți pune un vas cu iaurt pe masă pentru ca oamenii să se servească singuri. Cei care preferă mâncarea mai puțin iute îți vor mulțumi!

 

Surse oficiale

1 https://www.niddk.nih.gov/health-information/digestive-diseases/lactose-intolerance

https://www.efsa.europa.eu/fr/efsajournal/pub/1763

2 Iaurtul conține culturi vii. Culturile live în iaurt sau lapte fermentat îmbunătățesc digestia lactozei produsului la persoanele care au dificultăți în digerarea lactozei.

Alte surse

http://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-make-a-yogurt-marinade-for-meat-article

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*