Romanii se intorc pe Bernabeu! Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti a castigat Cupa Hagi Danone!

Crede in visul tau!

Timisoara, 2 iunie 2011

Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti este castigatoarea Cupei Hagi Danone, editia 2011. Pustii din Bucuresti vor purta culorile nationalei Romaniei la finala mondiala a Cupei Danone, de la Madrid. Campionii Romaniei vor juca intre 6 si 9 octombrie pe stadionul Santiago Bernabeu, alaturi de reprezentantele altor 39 de tari, castigatoare ale turneelor nationale.
Finala Cupei Hagi Danone 2011 a adus fata in fata echipele “Universitatea” Cluj si Liceul “Mircea Eliade”. Dupa un meci foarte disputat, cu rasturnari spectaculoase de situatie, scorul final a fost de 2 – 2. Castigatoarea a fost decisa in urma loviturilor de departajare, unde bucurestenii au reusit sa se impuna cu scorul de 6 – 5.
La turneul final de la Timisoara au participat cele mai bune 14 echipe de juniori din Romania cu varste intre 10 si 12 ani. Acestea au evoluat in doua turnee paralele, dedicate scolilor si echipelor de club. Castigatoare in competitia scolilor a fost Liceul “Mircea Eliade” din Bucuresti in timp ce la cluburi cea mai buna echipa s-a dovedit a fi “Universitatea” Cluj. Au fost acordate si premii individuale jucatorilor remarcati in cele doua turnee, constand in diplome, trofee si premii oferite de Danone si Canon.
Acestia sunt:
Pentru competitia scolilor:
Golgheteri: Sabin Marincuta, Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti
Cel mai bun portar: Dragos Lupescu, Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti
Cel mai bun jucator al Finalei scolilor: George Merloi, Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti

Pentru competitia cluburilor:
Golgheter: Andrei Pasca – “Universitatea” Cluj, Tudor Baluta – Academia “Gica Popescu”
Popescu si Robert Burcea – Academia “Gheorghe Hagi”
Cel mai bun portar: David Cristea – “Universitatea” Cluj
Cel mai tehnic jucator: Olimpiu Morutan – “Universitatea” Cluj
Cel mai bun jucator al Finalei cluburilor: Olimpiu Morutan – “Universitatea” Cluj
Cel mai bun jucator al Supercupei: Sabin Marincuta – Liceul “Mircea Eliade” Bucuresti

Gheorghe Hagi, Stéphane Batoux, directorul general Danone Romania, si Petronius Secareanu, directorul general Canon Romania, le-au inmanat castigatorilor trofeul “Cupei Hagi Danone” si le-au urat succes la Finala Internationala din Spania.

“Competitii ca aceasta dovedesc faptul ca avem resurse, ca exista copii talentati si ca fotbalul nostru are viitor. Acesti copii au nevoie de incurajare, sustinere si multa incredere în aceasta perioada. Sunt sigur ca ne vor reprezenta cu mandrie la finala de la Madrid”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul competitiei Cupa Hagi Danone.

“Admir ambitia, talentul si spiritul de fair play al acestor copii. Ei au beneficiat de modele exceptionale, ale unor mari fotbalisti romani, si sunt convins ca generatia lor va aduce multe bucurii iubitorilor de fotbal din Romania”, a declarat Stéphane Batoux, Directorul General Danone Romania.

Turneul din 2011 al Cupei Hagi Danone a adunat 214 echipe si peste 2900 de jucatori la cele sapte faze zonale si la turneul final de la Timisoara. Anul acesta caravana Cupei Hagi Danone a vizitat orasele Cluj-Napoca (26-27.03.2011), Constanta (02-03.04.2011), Craiova (09-10.04.2011), Suceava (16-17.04.2011), Sibiu (07-08.05.2011), Bucuresti (13-15.05.2011) si Arad (21-22.05.2011).

Cupa “Hagi Danone” este organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si al Federatiei Romane de Fotbal. Cupa Hagi Danone este parte integranta a turneului international de fotbal Danone Nations Cup, destinat copiilor intre 10 si 12 ani. La nivel mondial, Danone Nations Cup este cea mai importanta competitie fotbalistica pentru copii sub 12 ani, sustinuta de FIFA. La turneul final de anul acesta, care va avea loc în luna octombrie, în Spania, vor participa 40 de tari. Alaturi de micii fotbalisti se va afla si Zinedine Zidane, marele fotbalist francez, ambasadorul Danone Nations Cup.

Informatii si fotografii oficiale sunt disponibile pe www.cupahagidanone.ro si pe www.facebook.com/cupahagidanone.