Danone organizează Ziua Porților Deschise la fabrica din București

Sâmbătă, 9 iulie, Danone România, liderul pieței locale de iaurturi, își deschide porțile și invită consumatorii în vizită la fabrica din Colentina, București. Vizitatorii vor afla care este drumul pe care îl parcurge laptele de la fermierii parteneri, odată intrat pe poarta fabricii, până la momentul în care iaurturile sunt distribuite în magazine din toată țara.

Ce ingrediente sunt folosite în iaurt? Prin ce teste și etape trece laptele de când intră pe porțile fabricii până când ajunge iaurt la pahar pe raft? Ce beneficii aduce iaurtul în alimentația noastră? La toate aceste întrebări și multe altele vizitatorii vor găsi răspunsuri în turul de fabrică și în dialogul cu angajații Danone. Pentru a vizita fabrica, doritorii trebuie să se înscrie într-unul dintre intervalele disponibile.

Fabrica Danone din București duce mai departe o lungă tradiție de producție de lactate în România, fiind fondată prin preluarea fostei unități Mioriţa Fundeni. După o investiție inițială de 18 milioane de dolari, în 1999 au fost produse primele iaurturi Danone sub brandurile Natural și Delicios. La 17 ani distanță, portofoliul de produse include zeci de sortimente de produse, oferind consumatorilor soluții ușoare de integrare în dieta zilnică a acestui aliment generos în beneficii. Deschidem porțile fabricii pentru consumatori, așa cum am mai făcut și în trecut, din dorința de a pune oamenii în contact cu ceea ce este în spatele iaurtului pe care îl iau de pe raft: de unde provine laptele pe care îl folosim, prin ce etape trece până se transformă în iaurt, ce înseamnă calitate pentru noi – de la ingrediente până la gust și chiar la ambalaj, cu rostul lui de a proteja și menține în bune condiții produsul. Vizita în fabrică este o experiență inedită și educativă, indiferent de vârsta celui care ne trece pragul. Sperăm că această inițativă să fie interesantă pentru cât mai mulți români și să o transformăm într-o tradiție pentru anii următori,” declară Adrian Pascu, director general Danone România, Bulgaria, Moldova și Țările Adriatice.

Vizitele în fabrica Danone vor fi organizate pe data de 9 iulie, din oră în oră, în intervalul 10:00 – 17:00, în grupuri de cel mult 20 de persoane. Accesul se poate face doar pe baza înregistrării completând formularul de pe site-ul danone.ro, până pe data de 8 iulie.

kv-ziua-portilor-deschisept articol

 

Danone România

Danone România este lider de piață pe segmentul iaurturi. Compania are în portofoliu zeci de sortimente de produse, realizate în majoritate în fabrica din București, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Fabrica Danone din București a produs local primele iaurturi în 1999.

Danone România face parte din compania Danone, activă în domeniile: produse lactate proaspete, ape minerale îmbuteliate, alimentaţie pentru bebeluşi și alimentație medicală avansată.

Danone a facut primul pas pe piață în Barcelona încă din 1919, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecțiile intestinale, care afectau în special copiii.

Astăzi, compania își urmărește misiunea de a ajuta un număr cât mai mare de oameni să-și construiască, să-și mențină și să-și protejeze capitalul de sănătate, oferind produse sigure, gustoase și de cea mai bună calitate, menite să fie alegeri sănătoase cu bună densitate nutrițională și să adreseze nevoile diferitelor comunități.

Cele mai renumite mărci Danone includ iaurturi probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino, Disney), mărci de răsfăț (Danette, Cremosso) și gamele Danone cu iaurt simplu și cu fructe, așa cum sunt în România Natural și Delicios.