Danone a incheiat achizitia companiei WhiteWave

Paris, 13 aprilie, 2017

Danone a încheiat achiziția companiei WhiteWave

Paris, Franța — 13 aprilie, 2017 — Danone are plăcerea să anunțe că a încheiat achiziția companiei WhiteWave. Conform termenilor fuziunii, acționarii WhiteWave vor primi $56.25 per acțiune în cash.  Ca urmare a încheierii tranzacției, WhiteWave s-a retras de pe bursă azi și va fi delistata de pe Bursă de Valori New York.

În America de Nord, Danone și WhiteWave își vor uni activitățile și vor opera ca divizie de afaceri strategică numită ”DanoneWave”.  Așa cum a fost anunțat anterior, uniunea va include Divizia de Lactate Danone și WhiteWave din America de Nord, iar noua entitate creata va fi condusă de Lorna Davis, care a fost numită Director General DanoneWave.

Alpro își va uni forțele cu Divizia de Lactate Danone condusă de Gustavo Valle care va avea misiunea să crească și să dezvolte categoria de alimente pe bază de plante la nivel global.

”Sunt entuziasmat că am finalizat achiziția WhiteWave”, a declarat Emmanuel Faber, CEO Danone. “Danone și WhiteWave reprezintă o îmbinare perfectă a unui lider global care răspunde nevoilor și așteptărilor consumatorului pentru o alimentație mai sănătoasă și sustenabilă. Ocupând poziții de top în unele dintre categoriile care înregistrează cele mai mari creșteri pe segmentul sănătate, această combinație va susține Revoluția noastră prin alimentație, performanță business-ului și va accelera creșterea în călătoria noastră către 2020. Aducând împreună experiența și capabilitățile noii echipe de management, alături de toate eforturile depuse încă din luna iulie de către echipa de integrare, sunt convins că vom vedea  în viitor oportunitățile de business extraordinare și un plan complet sinergizat.   Am încredere că vom aduce valoare adăugată și vom livra beneficiile financiare pe care le-am evidențiat anul trecut în luna iulie. Suntem nerăbdători să urăm bun venit noilor membrii ai echipei talentate din WhiteWave”.

Rezultatele Danone pe primul trimestru pe anul 2017 vor fi prezentate analiștilor și investitorilor pe 20 aprilie, oră 18:00 CET. Prezentarea va fi transmisă live. Cu această ocazie, Danone va comunica planurile sale pe tot anul că urmare a achiziției WhiteWave.

Despre Danone

Cu o misiune care urmărește să aducă sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni, Danone este lider mondial în alimentație și are patru divizii de business: Lactate Proaspete, Nutriție pentru bebeluși, Ape și Nutriție Medicală.

Prin misiunea sa și angajamentul dual, atât pentru succesul afacerii cât și pentru progresul social, compania își propune să construiască un viitor mai sănătos, datorită unei sănătăți mai bune, unor vieți mai bune și unei lumi mai bune pentru toți partenerii sai— 100,000 de angajați, consumatori, clienți, furnizori, acționari și comunități în care acționează.

Prezent în peste 130 de piețe, Danone a generat vânzări de peste €22 miliarde în 2016. Portofoliul Danone include atât mărci internaționale (Activia, Actimel, Danette, Danonino, Danio, Evian, Volvic, Nutrilon/Aptamil, Nutricia) cât și mărci locale (Oikos, Prostokvashino, Aqua, Bonafont, Mizone, Blédina, Cow & Gate). Listate pe Euronext Paris și pe piață OTCQX prin programul ADR (American Depositary Receipt), acțiunile Danone sunt parte componența a indicilor globali de responsabilitate socială incluzând Dow Jones, Vigeo, Ethibel, MSCI Global Sustainability, MSCI Global SRI și FTSE4Good.

(Visited 93 time, 1 visit today)