Cupa Hagi Danone: cinci ani de performanță susținută pentru cei mai talentați copii la fotbal din România

Câștigătoarea va reprezenta România la Cupa Națiunilor Danone din Brazilia!

București, 20 martie 2014

Ediția a cincea a Cupei Hagi Danone a fost prezentată oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Cea mai mare competiție de fotbal din România pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi” și  Danone România și le va oferi în continuare, copiilor pasionați de fotbal, ocazia să facă dovada talentului și ambiției lor.

Alături de micii participanți se va afla și în acest an, Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone. Danone România și Gheorghe Hagi le vor îndruma pașii copiilor într-o competiție care promovează respectul, valoarea, entuziasmul și toleranța. De asemenea, puștii care vor lua parte, vor putea învăța mai multe despre valorile sportive adevărate, dar și despre ce înseamnă o dezvoltare sănătoasă, bazata pe mișcare și pe alimentație echilibrată.

Este foarte important să dezvoltăm și să încurajăm astfel de inițiative. Împreună cu Danone am creat mai mult decât un exemplu. Avem un model de urmat prin această competiție și sunt sigur că în acești cinci ani, am contribuit într-o anumită măsură la dezvoltarea unor copii de care vom auzi vorbindu-se peste ani”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.

La ediția din acest a Cupei Hagi Danone participă echipele campioane ale fiecărui județ din România. Cele 48 echipe se întâlnesc în cadrul a opt turnee zonale, câștigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final.

Gazdele celor  opt turnee zonale vor fi: Constanța (22-23 martie),  Craiova (29-30 martie), Cluj-Napoca (5-6 aprilie), Timișoara (13-14 aprilie), Piatra-Neamț (26-27 aprilie), Alba-Iulia (11-12 mai), Ploiești (17-18 mai) și București (24-25 mai).

„Misiunea noastră este să aducem sănătate prin alimente cât mai multor oameni. Alimentația corectă este esențială pentru sănătate, iar prin iaurturile Danone punem la dispoziția tuturor o alegere simplă care îi va ajuta să aibă grijă de sănătatea lor.

Prin proiectul Cupa Hagi Danone îi încurajăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și alimentație echilibrată: fructe, legume, iaurt zilnic. Pentru Danone România acest program reprezintă și o contribuție semnificativă în societatea românească, totalizând 7 milioane lei investiți în organizarea competiției, dar, mai ales, este un motiv de mândrie că am susținut peste 30.000 de copii să-și trăiască visul și să devină, cu siguranță, campioni într-o zi. De-a lungul anilor, mulți fotbaliști care au devenit stele în fotbalul mare, s-au făcut remarcați la Cupa Națiunilor Danone: Phil Jones (Manchester United), Gabriel Torje (Espanyol Barcelona) si altii
, a explicat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.

Turneul final al Cupei Hagi Danone 2014 va avea loc la Constanța, la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” din Ovidiu, între 30 mai și 1 iunie. Pe 30 și 31 mai se vor disputa meciurile din grupe și cele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa marea finală națională.

Câștigătoarea Cupei Hagi Danone din acest an va reprezenta România la Finala Internațională a Cupei Națiunilor Danone la care vor participa echipe din 32 de ţări. Astfel, în octombire, câștigătorii Cupei „Hagi Danone” vor avea șansa să îl întâlnească pe Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Națiunilor Danone, și vor juca pentru trofeul mondial Danone în Brazilia.

Alături de Hagi, numeroase stele ale fotbalului mondial susțin Cupa Natiunilor Danone și pe micii fotbaliști: Cafu în Brazilia, Dugarry în Franța, Zanetti în Argentina, Berbatov în Bulgaria, Vitor Baia în Portugalia și mulți alții. Detalii pe www.danonenationscup.com/en/ambassadors/.

Cupa Hagi Danone este parte din turneul de fotbal Cupa Națiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, susținut de FIFA și organizat la nivel internațional de grupul Danone încă din anul 2000. În România Cupa Hagi Danone este organizată cu sprijinul Federației Române de Fotbal.

Informații și fotografii oficiale sunt disponibile pe site-ul www.cupahagidanone.ro și pe pagina de Facebook a competiției, facebook.com/CupaHagiDanone.

Danone în România

DANONE România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2012 o cifră de afaceri de 506 milioane lei. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. Cele mai de succes branduri ale Danone în România sunt Danone Natural, Activia, Danonino, Actimel, Traditii și OIKOS.

Danone a facut primul pas pe piață încă din 1919, în Barcelona, când Isaac Carasso a început să vândă primele iaurturi în farmacii, ca un leac pentru infecțiile intestinale, care afectau în special  copiii.  Astazi, divizia de lactate este puternic dedicată misiunii companiei de a aduce sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni și pune pe piață o gamă variată de produse lactate proaspete gustoase și nutritive în mai mult de 70 de țări în intreaga lume. Cele mai renumite mărci Danone includ produse lactate fermentate cu probiotice (Activia, Actimel), produse pentru copii (Danonino), iaurturi în stil grecesc și bogate în proteine (Oikos), mărci de răsfăț (Danette) și gamele Danone cu iaurt simplu și cu fructe.