Copiii României, aplaudaţi de Hagi si Zidane

Bucureşti, 12 octombrie 2011

România, prin formaţia de fotbal a Liceului ”Mircea Eliade” Bucureşti, s-a clasat pe locul al 18-lea la Danone Nations Cup. Competiţia desfăşurată la Madrid, pe celebrul stadion ”Santiago Bernabeu”, a fost câştigată de echipa Braziliei. Cei 560 de copii participanţi au fost felicitaţi de foştii mari fotbalişti de la Real Madrid Zinedine Zidane, Alfredo Di Stefano şi Gheorghe Hagi.

Liceul ”Mircea Eliade” Bucureşti s-a clasat pe locul al 18-lea la Danone Nations Cup 2011, turneu găzduit de mitica arena ”Santiago Bernabeu” din Madrid. Copiii de 12 ani de la ”Eliade” au reprezentat România la Mondialul de Fotbal Danone în urma câştigării ediţiei din acest an a Supercupei ”Hagi Danone”. În ultimul joc, cel pentru locurile 17-18, echipa României a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-3. Lovitura de începere a meciului a fost dată de Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei ”Hagi Danone”. Meciul dintre Spania şi România a înregistrat în tribune o asistenţă record: peste 45.000 de spectatori!

La competiţia fotbalistică organizată timp de 3 zile au participat 560 de copii din 40 de ţări. Alături de Gheorghe Hagi, alte două glorii de la Real Madrid au urmărit meciurile de pe ”Bernabeu”: Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup şi actualul Director de Fotbal de la Real Madrid, şi Alfredo Di Stefano, preşedintele de onoare al clubului din capitala Spaniei.

Referindu-se la participarea României la competiţia de la Madrid, Gheorghe Hagi a declarat: ”Copiii care au fost la Danone Nations Cup trebuie să se considere mândri şi fericiţi. Practic, şi-au reprezentat ţara la o Cupă Mondială. Eu am jucat 2 ani pe <<Santiago Bernabeu>> şi a fost ceva fantastic, dar eram la o echipă de seniori. Să joci la 12 ani pe acest stadion încărcat de istorie este o mare realizare. Chair dacă au pierdut meciurile cu Brazilia şi Spania, copiii de la <<Eliade>> trebuie să fie bucuroşi că au întâlnit adversari de acest calibru. A fost o plăcere pentru mine să-i văd pe copii jucând cu zâmbetul pe buze şi sper, ca peste ani, măcar unul dintre ei să-mi calce pe urme şi să revină pe <<Bernabeu>> ca jucător al lui Real Madrid”.  

În clasamentul final, România a devansat ţări cu o mare tradiţie în fotbal: Portugalia (locul 25), Cehia (locul 27), Italia (locul 32), Olanda (locul 35) şi Franţa (locul 39). La Danone Nations Cup 2011, România a obţinut următoarele rezultate: 0-1 cu Arabia Saudită, 1-0 cu Turcia, 0-2 cu Brazilia, 2-1 cu Guatemala, 1-1; 2-0 după lovituri de departajare cu Senegal, 1-0 cu Maroc, 1-1; 5-4 după lovituri de departajare cu Tunisia şi 0-3 cu Spania.

Brazilia s-a încoronat campioana Danone Nations Cup 2011, după ce a învins în Finala Mare echipa Thailandei, scor 4-0. Brazilienii au primit trofeul din mâinile lui Zinedine Zidane. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat echipa statului Chile, care a învins în Finala Mică formaţia Rusiei, scor 2-1.

Brazilianul Felipe a fost desemnat <<Cel mai bun jucător al competiţiei>>, motiv pentru antrenorul echipei campioane să declare: ”Nu putem descrie în cuvinte bucuria pe care o trăim. Copiii noştri nici măcar n-au visat vreodată că vor avea şansa să joace pe acest stadion. Este extraordinar că am câştigat titlul, iar Felipe a fost desemnat cel mai bun jucător”.

Titlul de golgheter i-a revenit uruguayanului Nicolas, care a perforat de 10 ori porţile adverse, în timp ce trofeul pentru cel mai bun portar a fost adjudecat de japonezul Yuki. Echipa Guatemalei a primit premiul special ”Danone Nations Cup Fair play Spirit” din partea lui Franck Riboud, preşedintele şi Directorul Executiv Danone.

”Copiii trebuie să joace aşa cum ştiu ei şi să se bucure la maximum pentru fiecare moment. Sunt foarte fericit că sunt Ambasadorul Danone Nations Cup şi, de asemenea, pentru că turneul s-a disputat acasă la mine”, a declarat Zinedine Zidane.

Danone Nations Cup este un eveniment anual de fotbal pentru copii organizat de către Grupul Danone, începând cu anul 2000. Scopul turneului este acela de a promova obiceiurile sănătoase la copii, competitia şi spiritul de echipă.

Partenerii Cupei ”Hagi Danone” în România sunt: Hotel ”Ibis”, Pepsi, MAN MHS Truck&Bus, Automobile Bavaria, Canon, Artimex Sport, MedLife, Nutriday, Evenimentul zilei, EuropaFM şi ProSport.

Partenerii Cupei Danone 2011 în Spania sunt: Danone, Adidas, Novotel, Canon şi Les terrains de la paix.