Noutăți

Activia, un iaurt special de peste 25 de ani

Activia, ales de consumatorii români drept probioticul numărul 1 din perspectiva raportului calitate/preț*, are o istorie de peste 25 de ani: iaurtul probiotic cu bifidobacterii a fost lansat pe piață în 1987, iar în România există încă din 2001. Astăzi, Activia este cel mai consumat iaurt probiotic din lume, iar consumatorii de Activia reprezintă o treime din populația lumii și trăiesc în 75 de țări de pe 5 continente.

2. Core Logo Stardust+RW okGama Activia cuprinde în România produse variate, menite să răspundă cât mai bine gusturilor diferite ale consumatorilor săi: iaurt simplu, iaurturi cu cereale integrale si fructe, iaurturi de baut cu sau fără fructe și gama de iaurturi dietetice cu fructe cu 0% grăsime.

Tulpina probiotică Bifidobacterium lactis, cunoscută sub denumirea comercială Bifidus Actiregularis, este originară din produse lactate și utilizată exclusiv în Activia. Astfel, fiecare pahar de Activia conține mai mult de 4 miliarde de fermenți Bifidus Actiregularis, în plus față de fermenții obișnuiți de iaurt  – Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus termophilus. Fermenții activi din iaurt contribuie la menținerea sau refacerea florei intestinale, al cărei echilibru este important pentru sănătatea noastră.

Danone portrete56930

De-a lungul existenței sale, Activia a făcut obiectul a 17 studii clinice, publicate în reviste medicale de prestigiu, și mai multe studii de satisfacție a consumatorilor, efectuate și în România. Studiile românești ** au arătat o rată ridicată de satisfactie a participantilor – adulţi care prezentau tulburări funcționale digestive moderate, de peste 90%.

Activia este partener al fundației internaționale World Gastroenterology Organization (Organizația Mondială de Gastronterologie), având ca misiune să atragă atenția publicului general și specialiștilor asupra afecțiunilor digestive și să promoveze cele mai bune metode pentru a menține sau a obține o sănătate digestivă optimă.

Iaurturile probiotice, deși există din vechime, au fost redescoperite relativ recent, prin anii ’70. Beneficiile lor unice pentru sănătate i-au determinat pe  japonezi să creeze, în 1981, Fundația Japoneză pentru Bifidus.

 

*Studiul ICERTIAS, 2013

**Studii efectuate în 2006 și repetate în 2008, sub coordonarea Societăţii Române de Gastroenterologie și Hepatologie

 

 1. alinda Reply

  Inteleg de la prietenii mei din strainatate ca in Elvetia se vorbeste de beneficiile digestive ale activia…in Romania de ce nu se mai promoveaza aceste beneficii?

  • Echipa Danone Reply

   Buna Alinda,
   In Europa beneficiile digestive ale Activia se comunica in Elvetia, mentiunea de sanatate aprobata de autoritati fiind „Activia contribuie la confortul digestiv prin reducerea timpului de tranzit si a balonarii”. Acelasi beneficiu se comunica la nivel mondial (cu exceptia UE, unde autorizarea mentiunilor de sanatate este un proces in curs – peste 300 dosare despre probiotice nu au fost aprobat de EFSA).

 2. popa george Reply

  delicios de bun

 3. popa george Reply

  savuros de gustos

 4. popa george Reply

  ff bun si eftin

 5. popa george Reply

  Calitati gustative bune

 6. Stoica Camelia Reply

  Are tot ce ii trebuie, e sanatos, hranitor si gustos.

 7. mizilgiu denisa Reply

  Este foarte sanatos si un mic dejun delicios. ador iaurtul activia

 8. Sora Catalina Reply

  Un iaurt bun si savuros

 9. CIMPOERU Reply

  Am o parere foarte buna ,de multi ani sunt fan iaurt Activia ma aprovizionez la bax 6+2 si acum sevesc si cu fructe nou aparute il ador este hranitor si sanatos.

 10. Pingback: Un strop de sanatate | Nebuloasa

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*